DURST - Rho 800 (flatbed)


Digitalni tiskalnik Durst Rho 800 spada v skupino takoimenovanih flatbed tiskalnikov, ki omogočajo neposredni tisk na trde in mehke materiale. S tem se ne izognemo samo postopkom kot sta kaširanje in laminacija, ampak se po eni strani znižajo stroške produkcije in na drugi strani povečajo zmožnosti tiskanja na širok razpon različnih medijev. Poudariti je potrebno še dodatno opcijo; tiskanje bele barve (barva za ozadje, samostojna barva).

Tehnični podatki

Resolucija: do 600 dpi
Barve: - pigmentne UV-odporne (CMYK, LC, LM)
Tisk bele barva
 Hitrost tiskanja: do 150 m2/h
Širina medija: max 250 cm
Debelina medija: max 4 cm
Teža medija: max 70 kg/m²
Materiali: širok spekter fleksibilnih in trdih površin, npr.: lahke sendvič plošče (Kapa...), penjene PVC plošče (Forex, Komatex....), polikarbonatne plošče (Lexan...), plexi, PVC folije, aluminij, kartonaste plošče, plastika, papir, samolepilne folije, keramika, steklo, les, marmor in še veliko več.
Področja uporabe: prav tako je uporabnost teh medijev na številnih področjih za notranjo in zunanjo uporabo, npr.: sejemska grafika, dogodki, indoor/outdoor označevanje, POP/POS, notranja oprema, dekoracije, gledališčna in filmska scenografija, zunanje oglaševanje, gradbiščne označbe...